Poplatek za komunální odpad v obcích Moravskoslezského kraje - Křiva, Martin; Sedmihradská, Lucie; Gotvald, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá poplatkem za komunální odpad u vybraných obcí Moravskoslezského kraje a jeho novelou z roku 2021. V teoretické části je vysvětlen systém odpadového hospodářství a poplatky za odpad před a po změně. Změny jsou následně zanalyzovány a poplatek porovnán v obou sledovaných období. Hlavním cílem je zjistit, jak zmíněná novela změnila výši krytí výdajů příjmy z poplatků za komunální odpad, přičemž výsledky napovídají, že minimálně ve svém počátku legislativa nepřinesla požadované a očekávané výstupy. Zjištěné informace, postup jejich analýzy a porovnání jsou důkladně popsány v analytické části bakalářské práce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses