Analýza úvěrů na financování bydlení a porovnání jejich nákladovosti - Skorčík, Jan (2024)
Bakalářská práce na úvod uvede čtenáře do kontextu problematiky vlastního bydlení. Následně představí jednotlivé produkty, teoretické definice a znalosti potřebné k pochopení celé problematiky. Dále práce rozebírá jednotlivé faktory ovlivňující poptávku a nabídku jednotlivých produktů. Práce následně pomocí vstupních dat porovnává produkty a poskytuje na základě zjištěných poznatků a aktuálních tržních podmínek doporučení pro žadatele o dluhové financování. Vstupními daty se rozumí tržní nabídky jednotlivých finančních institucí, regulatorní podmínky ČNB a parametry modelových příkladů pro jednotlivé analyzované produkty.