Emisia a obchody s krátkodobými cennými papiermi - Marhavý, Andrej (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá emisiou a obchodmi s krátkodobými cennými papiermi. V prvej kapitole sú predstavené jednotlivé druhy krátkodobých cenných papierov, ich výnosnosť a zároveň vývoj výnosnosti štátnych pokladničných poukážok. Druhá kapitola sa venuje emisii krátkodobých cenných papierov. Uvedené sú tu aj objemy emitovaných krátkodobých cenných papierov. Táto kapitola sa taktiež venuje primárnym dealerom a ich hodnoteniu. V tretej kapitole je popísaný primárny a sekundárny trh so štátnymi pokladničnými poukážkami. Ďalej sa kapitola venuje štátnemu dlhu a jeho vzťahu k štátnym pokladničným poukážkam a menovej politike v Českej republike.