Emisia a obchody s krátkodobými cennými papiermi - Marhavý, Andrej; Radová, Jarmila; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá emisiou a obchodmi s krátkodobými cennými papiermi. V prvej kapitole sú predstavené jednotlivé druhy krátkodobých cenných papierov, ich výnosnosť a zároveň vývoj výnosnosti štátnych pokladničných poukážok. Druhá kapitola sa venuje emisii krátkodobých cenných papierov. Uvedené sú tu aj objemy emitovaných krátkodobých cenných papierov. Táto kapitola sa taktiež venuje primárnym dealerom a ich hodnoteniu. V tretej kapitole je popísaný primárny a sekundárny trh so štátnymi pokladničnými poukážkami. Ďalej sa kapitola venuje štátnemu dlhu a jeho vzťahu k štátnym pokladničným poukážkam a menovej politike v Českej republike.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses