Daňové incentivy elektromobility a dopady na její rozvoj - Jenčíková, Karolína; Gotvald, Josef; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce zkoumá existenci a vliv daňových zvýhodnění v souvislosti s elektromobilitou ve vybraných státech Evropského hospodářského prostoru. Teoretická část se věnuje definicím a rolím ekologických daní v souvislosti s dopravou, rámcům a cílům Zelené dohody EU, aktuálnímu stavu nabízených daňových benefitů ve vybraných státech EHP a v neposlední řadě aktualitám společně |s inovacemi týkající se rozvoje elektromobility. Cílem práce je zjistit, na jakých faktorech závisí počet nově registrovaných elektromobilů a jakou roli zde hrají daňová zvýhodnění. V praktické části je použita vícenásobná regresní analýza doplněná strukturovanými rozhovory s odborníky z automobilového průmyslu za účelem získání komplexního pochopení o fungování ekosystému elektromobility.
Vedoucí práce: Josef Gotvald
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses