Fundamentální analýza společnosti Microsoft Corporation - Nulíček, Jakub; Musílek, Petr, 1965-; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou společnosti Microsoft. Fundamentální analýza se skládá z globální fundamentální analýzy, odvětvové fundamentální analýzy a firemní fundamentální analýzy. Hlavním přínosem této diplomové práce je detailní náhled na společnost Microsoft z hlediska všech tří zmíněných částí fundamentální analýzy, a následné stanovení vnitřní hodnoty akcie společnosti Microsoft dle vybraných modelů. V rámci práce je akcie společnosti Microsoft porovnána z hlediska tržní ceny akcie k datu 2. ledna 2024 na základě stanovení její vnitřní hodnoty. Závěrem je uvedeno zhodnocení, zda daná akcie je nadhodnocena či podhodnocena k danému datu.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses