Základní principy etických kodexů a jejich dodržování z pohledu auditorů, účetních a daňových poradců - Rosenbergová, Aneta; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na základní principy etických kodexů a na jejich dodržování v profesi auditorů, účetních a daňových poradců. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, základní principy etických kodexů a také etické kodexy pro jednotlivé profese. K zjištění dodržování etických kodexů a pohledu na ně bylo použito dotazníkové šetření, které je praktickou částí této práce. Díky tomu bylo možné zjistit mimo jiné i znalost etických kodexů a následky při jejich nedodržování. V závěru jsou rovněž uvedena doporučení, která by případně mohly jednotlivé komory využít pro zlepšení dodržování etických kodexů, jejich znalosti a také pro zdůraznění jejich důležitosti.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses