Jednorázová a přechodná opatření v zemích EU - Hehejík, Lukáš; Pavel, Jan, 1978-; Bárta, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou jednorázových a přechodných opatření v zemích Evropské unie zavedených během krize COVID-19 a energetické krize. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje jednorázovým opatřením, fiskální politice, krizi COVID-19 a energetické krizi. V praktické části je provedena kategorizace použitých opatření a srovnání fiskálního rozsahu těchto opatření v jednotlivých zemích Evropské unie. Dále je provedena regresní analýza faktorů ovlivňujících velikost těchto opatření. K analýze koronavirové krize jsou sledovaným obdobím roky 2020 a 2021 a k analýze energetické krize je to rok 2022. Hlavním cílem této práce je na základě provedených srovnání a analýz najít vztahy mezi zeměmi, které přistupovali k řešení krizí podobným způsobem.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses