Dopady porušení podmínek paušálního režimu na poplatníka. - Opočenská, Kateřina (2024)
Bakalářská práce se zabývá konstrukcí paušálního režimu a jeho vlivu na efektivnost a spravedlnost daňového systému. Hlavním cílem práce je posouzení vlivu porušení podmínek paušálního režimu na poplatníkův příjem a s tímto vzniklými náklady. Teoretická část se zabývá spravedlností a efektivností zdanění, způsoby zdaňování příjmů na základě skutečných a paušálních výdajů a režimem paušální daně. V praktické části je zpracována analýza paušálního režimu a zhodnocena změna čistého příjmu při porušení podmínky paušálního režimu.