Dopady porušení podmínek paušálního režimu na poplatníka. - Opočenská, Kateřina; Klazar, Stanislav, 1974-; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá konstrukcí paušálního režimu a jeho vlivu na efektivnost a spravedlnost daňového systému. Hlavním cílem práce je posouzení vlivu porušení podmínek paušálního režimu na poplatníkův příjem a s tímto vzniklými náklady. Teoretická část se zabývá spravedlností a efektivností zdanění, způsoby zdaňování příjmů na základě skutečných a paušálních výdajů a režimem paušální daně. V praktické části je zpracována analýza paušálního režimu a zhodnocena změna čistého příjmu při porušení podmínky paušálního režimu.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses