Audit ve veřejném sektoru se zaměřením na SAI - Šimůnková, Karolína; Zelenka, Vladimír, 1961-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem bylo vyhodnotit možné rozšíření oprávnění NKÚ k ověřování územních samosprávných celků a definovat případné dopady. Ke splnění cíle byly vyhotoveny dva kvalitativní průzkumy. Během prvního průzkumu byly osloveny vzdělané osoby z úřadů významných měst České republiky. Druhý kvalitativní průzkum navazoval na zjištění z prvního dotazování a formou online dotazníku ho vyhotovili vzdělaní respondenti se zájmem o audit ve veřejném sektoru. Samotné praktické části předchází definování specifik auditu ve veřejném sektoru, mezinárodní standardizace pro SAI, porovnání pravomocí a působnosti SAI s českým NKÚ. Z kvalitativních rozhovorů navazujících na doporučený rozsah působnosti nejvyšších kontrolních institucí dle mezinárodní standardizace vyplynulo, že by o rozšíření působnosti NKÚ zájem nebyl. Výsledek kvalitativního dotazníku nebyl jednoznačný, respondenti spíše měli zájem, aby byl ve veřejném sektoru povinný externí audit.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses