Vliv kryptoměn na finanční řízení obchodních korporací - Baradulin, Pavel (2024)
Předmětem této bakalářské práce je vysvětlení fenoménu kryptoměn, principů jejich fungování a s nimi souvisejících pojmů. Bakalářská práce se rovněž zaměřuje na vypracování doporučení pro vrcholové ředitele společností, které zvažují investice do kryptoměn, posouzení vlivu činností a transakcí s kryptoměnami na finanční řízení těchto obchodních korporací. Práce pak analyzuje problematiku z daňového hlediska (daň z přidané hodnoty, daň z příjmů právnických osob), z účetního hlediska a formuluje příslušné závěry a doporučení pro další postup v této souvislosti – predikci budoucích trendů a vývoj na finančních trzích s kryptoměnami.