Vliv kryptoměn na finanční řízení obchodních korporací - Baradulin, Pavel; Mašek, Jakub; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem této bakalářské práce je vysvětlení fenoménu kryptoměn, principů jejich fungování a s nimi souvisejících pojmů. Bakalářská práce se rovněž zaměřuje na vypracování doporučení pro vrcholové ředitele společností, které zvažují investice do kryptoměn, posouzení vlivu činností a transakcí s kryptoměnami na finanční řízení těchto obchodních korporací. Práce pak analyzuje problematiku z daňového hlediska (daň z přidané hodnoty, daň z příjmů právnických osob), z účetního hlediska a formuluje příslušné závěry a doporučení pro další postup v této souvislosti – predikci budoucích trendů a vývoj na finančních trzích s kryptoměnami.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses