Finanční analýza společnosti KOVONA SYSTEM, a.s. - Grega, Tomáš (2024)
Hlavním cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti KOVONA SYSTEM, a.s. pro roky 2018-2022, zhodnotit tak její finanční zdraví a predikovat případné finanční potíže. Cesta k dosažení tohoto cíle vede přes horizontální a vertikální analýzu společnosti, analýzu poměrových ukazatelů, analýzu finančních toků, a analýzu predikce bankrotu. Společnost je porovnávána s konkurenty na trhu. Jako hlavní zdroje pro provedení finanční analýzy jsou použity zveřejněné auditované účetní závěrky a výroční zprávy firem.