Ocenění společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. s posouzením ESG - Hlinková, Barbora (2024)
Cílem diplomové práce je ocenění společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. k 31. 12. 2022 a analýza vlivu ESG dané společnosti na hodnotu podniku v podobě due diligence. Práce je rozdělena na několik hlavních částí, a to na finanční analýzu, strategickou analýzu, ESG due diligence, generátory hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Metodou pro ocenění společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. byla stanovena metoda DCF equity.