Ocenění společnosti SEZ DK a.s. - Švrčková, Terézia (2024)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním výrobního podniku SEZ DK a.s., která působí na domácím i zahraničním trhu. Hlavním cílem práce je stanovit tržní hodnotu společnosti k 31. prosinci 2022 za účelem jejího prodeje. Práce je strukturována do pěti hlavních částí, které zahrnují finanční a strategickou analýzu, identifikaci generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a samotné ocenění. Pro stanovení hodnoty společnosti jsou použity metody diskontovaného peněžního toku (DCF Entity) a metoda tržního porovnání.