Ocenění společnosti SEZ DK a.s. - Švrčková, Terézia; Rýdlová, Barbora, 1976-; Kučera, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním výrobního podniku SEZ DK a.s., která působí na domácím i zahraničním trhu. Hlavním cílem práce je stanovit tržní hodnotu společnosti k 31. prosinci 2022 za účelem jejího prodeje. Práce je strukturována do pěti hlavních částí, které zahrnují finanční a strategickou analýzu, identifikaci generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a samotné ocenění. Pro stanovení hodnoty společnosti jsou použity metody diskontovaného peněžního toku (DCF Entity) a metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses