ESG strategie v praxi - Iakovleva, Diana; Stádník, Bohumil; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a posouzením implementace ESG strategií do činnosti firem na příkladu českého bankovního sektoru. Hlavním cílem je posoudit dodržování aktuálně stanovených, a v budoucnu povinně auditovatelných standardů a identifikovat nedostatky v současné aplikaci konceptu ESG v činnosti České spořitelny, a.s. Zvláštní pozornost je věnována množství zveřejňovaných informací a dodržování právních předpisů. V první části práce je popsána definice ESG, jeho klíčové složky, fenomén greenwashingu a koncept Net Zero. Druhá část se věnuje různým mezinárodním dohodám týkajícím se environmentálních otázek a hlavním normám, směrnicím a předpisům. Praktická část práce se zaměřuje na podrobné posouzení toho, jak Česká spořitelna dodržuje standardy a kolik informací zveřejňuje v souladu s novými environmentálními předpisy. Cílem je identifikovat nedostatky v aplikaci konceptu ESG a navrhnout možná zlepšení.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses