Analýza vývoje přístupu společnosti při sestavování nefinančních zpráv v porovnání s požadavky GRI - Havránková, Martina (2024)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje přístupu společnosti k sestavování nefinančních zpráv v souladu s požadavky GRI. Cílem práce je zhodnotit, do jaké míry společnost dodržuje požadavky GRI a jak efektivně a transparentně informuje o svých aktivitách a výsledcích v oblasti udržitelnosti. V teoretické části práce je nejdříve obecně popsána společenská odpovědnost včetně třech pilířů, následuje obecný rozbor GRI standardů 2016 a 2021. Dále práce obsahuje rešerši empirických výzkumů z telekomunikačního sektoru a v praktické části je nejdříve provedena analýza dvou vybraných zpráv společnosti O2 Czech Republic a.s. s ohledem na standardy GRI a následně jejich komparace zpráv.