Analýza vývoje přístupu společnosti při sestavování nefinančních zpráv v porovnání s požadavky GRI - Havránková, Martina; Wagner, Jaroslav, 1977-; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje přístupu společnosti k sestavování nefinančních zpráv v souladu s požadavky GRI. Cílem práce je zhodnotit, do jaké míry společnost dodržuje požadavky GRI a jak efektivně a transparentně informuje o svých aktivitách a výsledcích v oblasti udržitelnosti. V teoretické části práce je nejdříve obecně popsána společenská odpovědnost včetně třech pilířů, následuje obecný rozbor GRI standardů 2016 a 2021. Dále práce obsahuje rešerši empirických výzkumů z telekomunikačního sektoru a v praktické části je nejdříve provedena analýza dvou vybraných zpráv společnosti O2 Czech Republic a.s. s ohledem na standardy GRI a následně jejich komparace zpráv.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses