Vytvoření kalkulace v malém podniku - Gusarova, Daria (2024)
Diplomová práce se zabývá analýzou jednoho z hlavních nástrojů manažerského účetnictví - kalkulací. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V teoretické části budou zkoumány teoretické aspekty spojené s kalkulací jako nástrojem v rámci manažerského účetnictví. Praktická část se zaměří na konkrétní případ malého podniku a provede analýzu procesu vytváření kalkulace výrobku. V analytické části budou zhodnoceny praktické aspekty vytvořené kalkulace a provedena analýza podkladů z výzkumu o fungování kalkulací v jiných podnicích. Závěrečná část práce shrne dosažené výsledky a zváží, jaký vliv má kalkulace na fungování malého podniku.