Vytvoření kalkulace v malém podniku - Gusarova, Daria; Wagner, Jaroslav, 1977-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá analýzou jednoho z hlavních nástrojů manažerského účetnictví - kalkulací. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V teoretické části budou zkoumány teoretické aspekty spojené s kalkulací jako nástrojem v rámci manažerského účetnictví. Praktická část se zaměří na konkrétní případ malého podniku a provede analýzu procesu vytváření kalkulace výrobku. V analytické části budou zhodnoceny praktické aspekty vytvořené kalkulace a provedena analýza podkladů z výzkumu o fungování kalkulací v jiných podnicích. Závěrečná část práce shrne dosažené výsledky a zváží, jaký vliv má kalkulace na fungování malého podniku.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses