Analýza vybraných finančních ukazatelů tržního segmentu carsharingu a jejich porovnání s jinými dopravními službami - Trykar, Lukáš; Šmídová, Radana, 1977-; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem bakalářské práce je analýza výhodnosti využití služeb carsharingu ve srovnání s využíváním vlastního automobilu. Cílem práce je posoudit, zda je pro podnik výhodnější investovat do rozšíření vlastního vozového parku nebo využívat služby sdílené dopravy. V první části práce je rozebrán přehled minulého i současného stavu carsharingu v České republice, a jeho významu v kontextu moderní mobility. Dále je provedena analýza nákladů spojených se sdílenými vozidly a s vlastnictvím a provozováním soukromých automobilů. Metodologie výzkumu zahrnuje sběr dat z dostupných zdrojů, výpočty a porovnání výsledků. Závěry práce naznačují, že pro určité varianty využívání automobilů v denním chodu společnosti může být výhodnější využití carsharingu než vlastnictví automobilu. Tato práce přispívá k lepšímu porozumění ekonomických aspektů carsharingu a jeho možného využití v praxi.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses