Finanční analýza výkazu zisku a ztráty ve vybraných fitness centrech - Mynajová, Veronika (2024)
Cílem bakalářské práce je finanční analýza výkazů zisku a ztráty ve vybraných fitness centrech za období 2019–2022. Práce je rozdělená do třech hlavních kapitol. První kapitola charakterizuje strukturu výkazu zisku a ztráty v účelovém a druhovém členění. Druhá kapitola se zaměřuje na horizontální a vertikální analýzu výkazu zisku a ztráty a vybrané poměrové ukazatele týkající se rentability. Praktická část je obsažena ve třetí kapitole, kde jsou zvolené společnosti analyzovány na základě teoretické části. V závěru práce je zhodnocení jednotlivých společností během sledovaného období a celkové porovnání poměrových ukazatelů mezi vybranými fitness centry.