Analýza vlivu změn v legislativě dohod o provedení práce na soukromý zdravotnický sektor - případová studie - Micková, Olga; Šmídová, Radana, 1977-; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů změny legislativy u dohod o provedení práce, které s největší pravděpodobností nabydou v platnost v roce 2025 i s možnými dalšími rámcovými úpravami. Z této analýzy jsou následně stanoveny přímé i nepřímé dopady potencionálního nového režimu jak do mezd anonymních zaměstnanců, tak do nákladů firem se soukromými zdravotními ordinacemi, jejichž názvy jsem také zachovala anonymní. Celá práce je rozdělena na část teoretickou a na část praktickou. V teoretické části je vysvětlen princip soukromého zdravotního sektoru, představeny nové legislativní změny, ukázán postup rozdělení mzdy v předchozím režimu a rozebrány další možné teoretické negativní dopady, které nová legislativa přinese. Následně se v praktické části nejprve věnuji struktuře pracovních pozic, dále co nejpřesnějším výpočtům dopadů nejdříve za podniky a následně pro samotné zaměstnance. Pracuji zde s ukazateli jako je likvidita podniku, produktivita práce a dále dopady do výsledku hospodaření, do daně z příjmu fyzických osob, do výše starobního důchodu a do výše náhrad za pracovní neschopnost.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses