Strategická analýza RedBull Česká republika s.r.o. - Frydrych, Jan; Poborský, František; Borkovič, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce má za cíl poskytnout komplexní pohled na současné postavení firmy RedBull Česká republika s.r.o. na českém trhu a identifikovat klíčové faktory ovlivňující její budoucí vývoj. Analýza začíná širokým záběrem na celý český trh a postupně se záběr zužuje až na interní aspekty společnosti, včetně finanční analýzy. Pomocí PEST analýzy a modelu 4C byly zkoumány faktory vnějšího okolí podniku. Odvětvová analýza pomocí Porterova modelu pěti sil ukázala silnou konkurenci a potřebu inovací a diverzifikace. SWOT analýza identifikovala silné a slabé stránky společnosti společně s příležitostmi a hrozbami. Na základě těchto zjištění bylo doporučeno několik strategických variant, jejichž implementace umožní společnosti RedBull Česká republika s.r.o. udržet a posílit svou tržní pozici.
Vedoucí práce: František Poborský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses