Strategie podpory rybářského cestovního ruchu v Třeboni v součinnosti s Rybářstvím Třeboň - Šindelka, Adam (2024)
Tato diplomová práce se zabývá strategií podpory rybářského cestovního ruchu v Třeboni v součinnosti s Rybářstvím Třeboň. Cílem práce je přinést pohled na současný stav rybářského cestovního ruchu v Třeboni a navrhnout komunikační strategie, které propojují rybářství Třeboň, regionální identitu a veřejnou správu s cílem podpořit další rozvoj tohoto odvětví. Práce se zaměřuje na identifikaci cílových skupin, jejich potřeb a očekávání, analýzu stávajících komunikačních strategií a následně navrhuje inovativní přístupy a strategie, které zohledňují vliv veřejné správy na podporu rybářského cestovního ruchu. Hlavními závěry práce jsou zjištění, že současné komunikační strategie jsou nedostatečné pro plné využití potenciálu rybářského cestovního ruchu v Třeboni. Navržené strategie zahrnují vytvoření multimediálního webu, edukační kampaně ve spolupráci s místními školami, partnerské akce s regionálními podniky a restauracemi, vývoj mobilní aplikace pro turisty a vytvoření výukových tematických stezek. Tyto inovativní přístupy mají potenciál zvýšit povědomí o rybářském cestovním ruchu, posílit regionální identitu a přispět k udržitelnému rozvoji regionu. Přidanou hodnotou této práce je komplexní analýza současného stavu a návrh konkrétních strategií, které mohou být okamžitě implementovány k dosažení lepších výsledků v oblasti podpory rybářského cestovního ruchu.