Finanční analýza společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. - Záruba, Prokop-Kašpar (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. a zhodnocení dopadů pandemie covid-19 na její výkonnost. Je analyzováno období let 2019 až 2022, kde jsou zkoumány finanční výsledky před pandemií, během ní a po ní. Práce zahrnuje představení společnosti a jejích konkurentů, provedení horizontální a vertikální analýzy finančních výkazů, vyhodnocení finanční situace pomocí poměrových ukazatelů a bonitních modelů a srovnání s konkurencí. Na závěr jsou shrnuty závěry a doporučení, identifikovány silné a slabé stránky společnosti a poskytnut ucelený pohled na její finanční situaci během tohoto období.