Analýza problematiky daňových rajov z pohľadu finančného riadenia - Schmidtová, Margaréta; Mašek, Jakub; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cieľom tejto bakalárskej práce je poskytnúť komplexnú analýzu problematiky daňových rajov z pohľadu finančného riadenia. Práca sa zameriava na definovanie a pochopenie pojmu daňový raj, skúmanie mechanizmov, ktorými fyzické a právnické osoby využívajú tieto jurisdikcie na znižovanie svojho daňového zaťaženia, a identifikovanie negatívnych dôsledkov takýchto praktík na spoločnosť. Praktická časť práce analyzuje konkrétne prípady, ako kauzu Panama Papers, využívanie daňových rajov spoločnosťou Apple v Írsku a Rolduginovu schému Vladimíra Putina, s cieľom poskytnúť odporúčania na efektívnejší boj proti zneužívaniu daňových rajov.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses