Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje KABELOVNA Děčín Podmokly, s.r.o. - Mach, Tomáš (2024)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení finančního zdraví společnosti KABELOVNA Děčín Podmokly, s.r.o. na základě výsledků získaných z finanční analýzy dané společnosti za období 2018 až 2022. Práce je rozdělena do metodické a analytické části. V metodické práci jsou popsány základní principy tvorby finanční analýzy. Praktická část se věnuje představení analyzované společnosti a jejích konkurentů a aplikaci principů popsaných v metodické části, jako je horizontální a vertikální analýza a vyhodnocení poměrových ukazatelů, jejím obsahem je i prognóza budoucího vývoje a porovnání analyzované společnosti s konkurenčními podniky.