Finanční analýza společnosti Skanska Residential a.s. - Velechovská, Eliška; Borz, Jan; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti Skanska Residential a.s. za období 2018-2022. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První část práce je tvořena popisem samotné společnosti. V této kapitole si přiblížíme jak historii, tak současnost společnosti a její obchodní činnost. Dále následuje druhá část práce, která je zaměřena na finanční analýzu společnosti Skanska Residential a.s., kde jsou vypočítány jednotlivé ukazatele. Třetí část se věnuje porovnání s konkurenčními společnostmi jako je Central Group a.s. a Finep a.s. a YIT Stavo s.r.o. V závěru práce je souhrn poznatků získaných analýzou a zhodnocení finanční situace společnosti.
Vedoucí práce: Jan Borz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses