Veřejná sbírka v účetnictví vybrané nestátní neziskové organizace - Hetzerová, Tereza; Jošt, Marek; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou veřejných sbírek z pohledu účetního zobrazení a z pohledu legislativní úpravy. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část se věnuje vymezení nestátních neziskových organizací, legislativní úpravě veřejných sbírek a jejímu účetnímu zobrazení. V rámci legislativy se bakalářská práce zaměřuje na pravidla a povinnosti při konání veřejné sbírky, které musí pořádající právnická osoba veřejné sbírky dodržovat. Tato pravidla a povinnosti představují východisko pro provedení analýzy veřejné sbírky vybraného spolku, jíž se věnuje druhá část bakalářské práce. Závěr bakalářské práce obsahuje zhodnocení účetního zobrazení veřejné sbírky ve vybraném spolku včetně shrnutí a vyhodnocení závěrů provedené analýzy.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses