Vývoj problému nedostatečné technické a občanské vybavenosti a odlivu populace v městysu Peruc - Dudová, Veronika (2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem nedostatečné technické a občanské vybavenosti a problémem nízkého zalidnění spojeným s odlivem a stárnutím populace na území městysu Peruc v Ústeckém kraji. Bakalářská práce zjišťuje, jak probíhal vývoj v dostupnosti vybraných prvků technické a občanské vybavenosti ve sledovaném období 2013-2023. Také popisuje strukturu a pohyb místního obyvatelstva. Hypotéza je, zdali je problém nízkého zalidnění v městysu Peruc způsoben nedostatečnou technickou či občanskou vybaveností. Tato práce vychází především z údajů poskytnutých starostou městysu Peruc a ze statistických údajů z matričního úřadu městysu Peruc.