Opravné položky z účetního a daňového pohledu - Kutý, Jakub; Křivanec, Oto; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce je zaměřena na problematiku opravných položek v českém účetnictví jak z účetního, tak z daňového pohledu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vysvětlena základní charakteristika opravných položek a dalších pojmů s nimi souvisejících. Dále jsou představeny jednotlivé opravné položky, které lze dle zákona o účetnictví tvořit a jejich dopad do splatné a odložené daně. V praktické části je provedena analýza účetních závěrek vybraných společností, které se zaměřují na maloobchodní prodej zboží, s cílem ověřit hypotézu, že největší podíl opravných položek těchto společností tvoří opravné položky k zásobám a že jejich tvorba vstupuje do odložené daně. Tato hypotéza je v závěru potvrzena.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses