Dopad změn ve zdanění příjmů z činnosti od roku 2021 v ČR - Maršíček, Petr; Vančurová, Alena, 1957-; Mašát, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá změnami ve zdanění příjmů z činnosti od roku 2021 do 2024, a to ve zdanění dílčích základů daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a ze samostatné činnosti. V práci je provedeno pozorování vývoje zdanění na základě dostupných dat z daňových přiznání a inkasa daně z příjmů fyzických osob. Zároveň je proveden výpočet výše základu daně, při kterém jsou využity jednotlivé slevy na dani v jejich maximální výši při nulové daňové povinnosti, a to za sledované roky. Následně jsou na toto aplikovány dostupné údaje o mzdách a průměrné výši základu daně u osob samostatně výdělečně činných, na čemž jsou pozorovány negativní jevy.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses