Kreditné karty v ponuke komerčných bánk z pohľadu študenta - Nejedlíková, Nina (2024)
Cieľom bakalárskej práce „Kreditné karty v ponuke komerčných bánk z pohľadu študenta“ je analýza a komparácia súčasnej ponuky kreditných kariet, ktoré sú ponúkané komerčnými bankami v Českej republike a vhodné pre študenta. Prvá časť práce sa venuje teoretickým poznatkom o platobných a kreditných kartách. Okrem histórie, členenia kariet, základných pojmov a legislatívy sa tu nachádzajú aj poznatky o ochrane kariet. V ďalšej časti sú uvedené informácie o kreditných kartách vybraných bánk, ktoré sú následne porovnávané. Súčasťou je aj odporučenie k výberu správnej kreditnej karty. Posledná kapitola zhŕňa informácie získané z dotazníkového šetrenia.