Finanční řízení neziskových organizací působících v kulturní sféře - Rollerová, Kateřina Sára; Šmídová, Radana, 1977-; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se věnuje tématu financí v kulturních neziskových organizacích. První dvě kapitoly práce představují teoretické koncepty, na kterých fungování a financování neziskových organizací stojí. Hlavním cílem práce je zhodnotit získávání a řízení finančních zdrojů u dvou konkrétních organizací – DOX Prague a.s. a Museum Kampa – Nadace Jana a Medy Mládkových v letech 2018–2022. K vyhodnocení využívá práce metod finanční analýzy, ze které paradoxně vyplývá, že nejlepší výsledky finančního zdraví vykazovaly obě organizace v roce 2020, kdy byl svět zasažen pandemií. Podrobněji se finanční analýze věnuje třetí kapitola a výsledná analýza může být přínosná pro konkurenty, veřejné subjekty i potenciální soukromé dárce. Druhotným cílem práce je determinovat faktory hrající klíčovou roli při rozhodování se o návštěvě galerie, čemuž se věnuje čtvrtá kapitola práce. Pro naplnění druhotného cíle bylo provedeno dotazníkové šetření, ze kterého plyne, že stěžejním faktorem je probíhající výstava.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses