Daňové dopady transformace sportovního spolku na obchodní korporaci - Netolická, Michaela; Šantora, Karel; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se zaměřuje na kvantifikace daňových povinností dvou často volených právních forem pro sportovní organizace v České republice, tj. zapsaného spolku a společnosti s ručením omezeným. Analýza se zaměřuje na daňové procesy spojené s oběma právními formami a jejich vliv na daňové povinnosti. Srovnáním daňové zátěže na konkrétní organizaci a převedením daňových procesů na alternativní právní formu poskytuje studie odborný pohled na efektivitu a výhodnost jednotlivých právních forem v kontextu těchto procesů. Výsledky této analýzy jsou podloženy konkrétními číselnými ukazateli a případovou studií, která reflektuje aktuální legislativní a daňové prostředí v České republice. Závěry práce poskytují sportovním organizacím přehled o možných daňových povinnostech spojených s volbou právní formy, přičemž kladou důraz na minimalizaci daňové zátěže. Tímto přispívají k hlubšímu porozumění daňové problematiky a poskytují cenný rámec pro rozhodování v klíčové oblasti praktického řízení sportovní organizace.
Vedoucí práce: Karel Šantora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses