Účetní a daňová specifika nemovitosti v podnikání - Vlčková, Barbora; Křivanec, Oto; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zachycení nemovitostí v účetnictví podnikatelského subjektu od jejich pořízení, provoz až po samotné vyřazení. Pozornost je věnována nejen oblasti účetnictví, ale také jsou v práci blíže popsána daňová specifika, která s nemovitostmi bezprostředně souvisí. Jednotlivé kapitoly jsou obohaceny o praktické příklady. Cílem práce je objasnit a aplikovat účetní a daňová specifika, ke kterým může během držby nemovitostí v podnikatelském prostředí docházet, na praktický příkladech. Práce se také zmiňuje o problematice vznikající při souběhu využití nemovitostí jak pro podnikatelské, tak pro soukromé účely.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses