Vliv konsolidačního balíčku na účetnictví - Čermáková, Barbora; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem této bakalářské práce je interpretovat dopady vládního konsolidačního balíčku, účinného od 1. ledna 2024, na účetnictví. Práce usiluje o poskytnutí podrobného popisu problematiky funkční měny a demonstruje proces přechodu na ni na praktickém příkladu. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je členěna do čtyř hlavních kapitol, ve kterých se postupně věnuje přehledu změn v daňové legislativě a účetních postupech, problematice funkční měny, vymezení ročního úhrnu čistého obratu a v neposlední řadě zprávě o udržitelnosti a zprávě o daních z příjmů. Praktická část práce je zaměřena na přechod na funkční měnu pomocí modelového příkladu. Práce je zpracována podle právního stavu k 30. dubnu 2024.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses