Porovnání leasingu podle IFRS a US GAAP - Khatuliova, Natallia; Čiperová, Lenka; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním finančního vykazování leasingu podle IFRS a US GAAP. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. První část je věnována pochopení leasingu jako finančního nástroje, historii vykazování leasingu podle IFRS a US GAAP. Podrobně jsou rozebrány současné standardy IFRS 16 a ASC 842, na základě informací o nich je proveden teoretický rozbor rozdílů ve vykazování leasingu podle IFRS a US GAAP. V praktické části jsou tyto poznatky aplikovány v rámci modelového příkladu, v němž je analyzována a propočítána stejná smlouva podle obou standardů. Kvantitativní srovnání poukazuje na rozdílné dopady použitého standardu na vykazování aktiv, závazků a nákladů společnosti.
Vedoucí práce: Lenka Čiperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses