Účetnictví hudebních skupin v rámci různých právních forem - Zozuljaková, Kristýna (2024)
Tato bakalářská práce pojednává o účetních a daňových pohledech na hudební skupiny. Definuje právní odlišnosti mezi spolkem, společností s ručením omezeným a samostatně výdělečnou činností jednotlivých členů. Teoretická část se věnuje definováním jednotlivých forem, základním informacím o nich, způsobem jakým účtují či vedou evidenci příjmů, a jaké je jejich zdanění. Teorie je aplikována v praktické části, kde je na fiktivní skupině znázorněné účetnictví a následné zdanění. Hlavním cílem je posoudit, která z forem je pro hudební skupinu jako celek nejvýhodnější.