Účetnictví hudebních skupin v rámci různých právních forem - Zozuljaková, Kristýna; Křivanec, Oto; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce pojednává o účetních a daňových pohledech na hudební skupiny. Definuje právní odlišnosti mezi spolkem, společností s ručením omezeným a samostatně výdělečnou činností jednotlivých členů. Teoretická část se věnuje definováním jednotlivých forem, základním informacím o nich, způsobem jakým účtují či vedou evidenci příjmů, a jaké je jejich zdanění. Teorie je aplikována v praktické části, kde je na fiktivní skupině znázorněné účetnictví a následné zdanění. Hlavním cílem je posoudit, která z forem je pro hudební skupinu jako celek nejvýhodnější.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses