Srovnání účetních softwarů a jejich využití - Pavlíková, Kateřina (2024)
Tato práce se zaměřuje na účetní softwary v podniku a jejich srovnání. Součástí je i vymezení základních pojmů, téma digitalizace a účetní software. Dále je stručně popsán vývoj vedení účetnictví od prvních náznaků a forem v dávné historii, přes postupné vývojové změny k automatizaci a digitalizaci zlepšující efektivitu a minimalizující chyby. V dalších částech se pak tato bakalářská práce věnuje srovnání nabízených účetních softwarů pro malé účetní jednotky dle stanovených kritérií s cílem popisu a analýzy problematiky výběru účetního softwaru. Součástí práce je i doporučení účetního softwaru pro konkrétní malou účetní jednotku a ukázka jeho praktického využití.