Srovnání účetních softwarů a jejich využití - Pavlíková, Kateřina; Horáková, Gabriela; Purina, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se zaměřuje na účetní softwary v podniku a jejich srovnání. Součástí je i vymezení základních pojmů, téma digitalizace a účetní software. Dále je stručně popsán vývoj vedení účetnictví od prvních náznaků a forem v dávné historii, přes postupné vývojové změny k automatizaci a digitalizaci zlepšující efektivitu a minimalizující chyby. V dalších částech se pak tato bakalářská práce věnuje srovnání nabízených účetních softwarů pro malé účetní jednotky dle stanovených kritérií s cílem popisu a analýzy problematiky výběru účetního softwaru. Součástí práce je i doporučení účetního softwaru pro konkrétní malou účetní jednotku a ukázka jeho praktického využití.
Vedoucí práce: Gabriela Horáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses