Finanční analýza společnosti Pekařství a cukrářství Sázava s.r.o. - Vrobelová, Martina (2024)
Tato bakalářská práce si klade za cíl aplikovat finanční analýzu na společnost Pekařství a cukrářství Sázava s.r.o. v období 2017-2021. Práce se dále zabývá posouzením finanční situace společnosti v kontextu trhu a provádí srovnání s konkurenčními podniky a relevantním odvětvím pomocí veřejně dostupných zdrojů. V úvodní části práce je uvedena teorie finanční analýzy a představena analyzovaná společnost spolu s jejími konkurenty. Následující část se zaměřuje na finanční analýzu prostřednictvím absolutních a relativních ukazatelů. Závěrečná část práce pak celkově zhodnocuje finanční situaci, identifikuje silné a slabé stránky společnosti a představuje příležitosti a hrozby, kterým čelí.