Analýza bankovního sektoru USA a komparace se zeměmi EU - Frühauf, Jindřich (2024)
Tématem této bakalářské práce je analýza a komparace bankovních sektorů Spojených států Amerických a Eurozóny. První kapitola popisuje základní teoretická východiska a vybrané prvky analýzy. V druhé kapitole jsou prvky analýzy aplikovány na vybrané sektory se zaměřením na popsání a vysvětlení trendů. Dále jsou popsány rozdíly mezi jednotlivými sektory. V závěrečné části práce jsou vybrané sektory zhodnoceny a porovnány pomocí metody CAMELS. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy a porovnány podobnosti a odlišnosti daných sektorů.