Analýza bankovního sektoru USA a komparace se zeměmi EU - Frühauf, Jindřich; Jankulár, Pavel; Šímová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tématem této bakalářské práce je analýza a komparace bankovních sektorů Spojených států Amerických a Eurozóny. První kapitola popisuje základní teoretická východiska a vybrané prvky analýzy. V druhé kapitole jsou prvky analýzy aplikovány na vybrané sektory se zaměřením na popsání a vysvětlení trendů. Dále jsou popsány rozdíly mezi jednotlivými sektory. V závěrečné části práce jsou vybrané sektory zhodnoceny a porovnány pomocí metody CAMELS. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy a porovnány podobnosti a odlišnosti daných sektorů.
Vedoucí práce: Pavel Jankulár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses