Zavedení IFRS : srovnávací analýza s národními standardy - Jumasheva, Aiyazhan; Čiperová, Lenka; Purina, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá srovnávací analýzou mezinárodních účetních standardů (IFRS) a národních účetních standardů Kazachstánu, konkrétně NFRS č. 2. Cílem práce bylo prozkoumat charakteristiky mezinárodních standardů účetní závěrky a národních standardů účetní závěrky. V práci je zdůrazněn význam mezinárodní harmonizace účetních standardů pro integraci Kazachstánu do světového ekonomického systému a pro zlepšení transparentnosti a srovnatelnosti finančního vykazování napříč zeměmi. Na základě komparace IFRS a NFRS č. 2 je analyzován přínos těchto standardů pro kazachstánské podniky a doporučena další opatření k plné implementaci IFRS v kazachstánském účetnictví. Výsledky ukazují, že přechod na IFRS může vést ke zlepšení finanční disciplíny a zvýšení důvěry mezinárodních investorů v kazachstánské finanční trhy.
Vedoucí práce: Lenka Čiperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses