Porovnání způsobů evidence činnosti podnikatele a přechod mezi nimi - Hrčiaková, Kristýna; Křivanec, Oto; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na způsoby evidence samostatné činnosti, které mohou podnikatelé v České republice využít a na přechody mezi nimi. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou představeny základní pojmy, každá z možností je zde popsána a jsou vyzdvihnuty hlavní rozdíly mezi nimi. Dále jsou představeny i kroky při přechodu z jedné evidence na druhou. Praktická část obsahuje shrnutí obecných kritérií, podle kterých se podnikatel může pří výběru řídit. Pro praktické porovnání je uveden příklad fiktivního podnikatele. Na základě jeho hospodářských transakcí za rok 2023 byla jeho činnost zaznamenána účetně, v daňové evidenci a v evidenci příjmů a pohledávek s využitím paušálních výdajů, a také byl nastíněn postup při přechodu na jiný typ evidence.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses